Julen närmar sig med stormsteg och det är nu det gäller att bestämma sig, stanna eller resa iväg. Jag har inte i närheten bestämt mig än men resor kring jul kan vara ett sätt att stressa ner under sin ledighet istället för att gå ner sig i måsten. Det gäller bara att få med sig sambon och barnen, som med stor säkerhet är inställda på en traditionell jul med släkt och julklappsutdelning. Innan familjen var det resor som gällde för egen del. Jag firade jul på ständer i Asien, på flygplatser och på ett och annat ruggigt vandrarhem på andra sidan Atlanten. Med familj blir resor något helt annat. Aldrig ensamt men heller aldrig spontant, varken bättre eller sämre. Bara annorlunda. Det är rätt begränsade resor vi hunnit med än så länge. Någon vecka i Danmark och ett par runt i Sverige. Nu skulle jag så gärna ta med mig familjen på en lite längre resa och helst vilja planera in den vid jul för att slippa all julstress. Jag har kollat runt lite och insett att det verkligen går resor överallt under jultiden och det blir nästan för mycket att välja mellan om hela familjen ska vara med och bestämma. Därför tänkte jag överraska familjen med en resa och erkänner att det handlar lika mycket om att jag vill slippa julstress som det är för att göra något fint för familjen. Frågan är bara om jag ska boka eller ge familjen några alternativ på resor innan jag beställer.